Kookplaten gas

Het koken op gas is van oorsprong het meest bekend. Deze vorm van koken, op gas, blijft dan ook erg populair in Nederland. Echter is het gemak van inductie/keramisch koken wel een ontwikkeling waardoor gas kookplaten vandaag de dag ook erg modern worden uitgevoerd. Ook is het koken op gas een veiligheidskwestie, omdat er natuurlijk sprake is van 'open vuur'.

Het grote voordeel van koken op gas is dat het regelen van de temperatuur erg nauwkeurig kan. Ook zijn er geen speciale pannen nodig! Voor inductie- en keramische kookplaten is vaak een losse groep in de electriciteitskast nodig. Voor een gaskookplaat uiteraard niet, alleen een gasaansluiting. Er zijn gemeentes in Nederland waar geen gas-aansluiting is, hier kookt men veelal electrisch, keramisch of op inductie.

Gaskookplaten zijn dus doorontwikkeld door de populairiteit van inductie en keramisch koken. Je hebt dus al de mogelijkheid om op gas te koken op een glasplaat. Erg handig natuurlijk, en erg makkelijk schoon te houden! Ook worden er tegenwoordig veel wokbranders gekocht, mede door alle wokgerechten die overal te koop zijn.